Inventor беше сред "Гръцките бизнес шампиони", който беше награден в рамките на "Лидерите на гръцката икономика" като компания, която успя да увеличи оборота си с повече от 20% през последните две години, 2013-2015 г., като в същото време увеличава печалбата си с 50%.

Inventor е една от най-бързо развиващите се компании в областта на климатичните и електрически уреди, която успя да се наложи на гръцкия пазар, отчитайки вече 50 успешни години. Нарежда се сред гръцките бизнес шампиони благодарение на изключителното си представяне, с крайната цел да отговори на нуждите на своите клиенти, предлагайки продукти с ненадминато качество и уникален дизайн по целия свят.

За тази награда г-н Асимакопулос казва :

"„Тази награда е признание за непрекъснатите усилия на екипа на Inventor за висококачествени продукти и услуги, така и за нашите клиенти, които ни се доверяват през годините и са нашата движеща сила да се възползваме максимално от тази търговска връзка, която се определя от доверие и растеж!

Тази награда е нашият мотив да продължим да предлагаме висококачествени и високотехнологични продукти, осигуряващи здравословна среда и комфорт за всяка къща или бизнес.”

G. Asimakopoulos

изпълнителен директор

Бизнесите, които през последните години на икономическа криза в Гърция успяха не само да оцелеят, но и да останат печеливши и да се развиват, бяха популяризирани и наградени в събитието „Водещи в гръцката икономика“, организирано от Direction Business Network , понеделник 15 май 2017 г. , под егидата на Министерството на икономиката и развитието и SEV - Гръцката федерация на предприятията

На 3-тото поредно официално събитие „Етап на гръцката икономика“ присъстваха повече от 550 висши ръководители от гръцката бизнес среда и споделиха мнения и предложения за рестартиране на икономиката и връщането и към растеж. Г-н Evangelos Papalyos - директор на Direction Business Network, в приветствието си, посочи, че:

„Наградени са компаниите, които ще покажат пътя на възстановяването ще ръководят новата ера в гръцката икономика. Това са компаниите, които се бориха в годините на най-голямата рецесия, която страната ни срещна след войната и се очертаха като истински актьори.“